Treninger

Informasjon om treninger i regi av Vesterålen og Omegn Hundeklubb, 2022

Vesterålen og omegn sitt treningsreglement og regler:

Vi har regler for hvordan man skal oppføre seg på trening i klubben og på klubbens aktivitetsområder.

Alle som benytter seg av treningstilbudet vårt, er forpliktet til å hjelpe til på arrangementer som klubben arrangerer, dugnader og andre aktiviteter i størst mulig grad.

· Vi trener positivt og belønningsbasert som vil si at det ikke er akseptabelt med noen form for fysisk avstraffelse av hunden. Fysisk avstraffelse av hund vil medføre disiplinærreaksjoner.

· Alle medlemmene møter på trening med en positiv innstilling og tar godt imot nye medlemmer.

· Vi tar hensyn til andre som trener og blir enig om hvordan treninga skal gjennomføres. Snakk med folkene som trener, før du tar inn hunden så slipper vi uhell.

· Hundene luftes før ekvipasjen går inn på treningsområdet. Det betyr at all lufting skjer utenfor inngjerdet område. Skjer det uhell på treningsområdet, er det eiers plikt å rydde opp.

· Husk pose og plukk opp etter hunden din og få posen i søpla.

· Det er båndtvang for alle hunder utenfor treningsområdet.

· Alle hunder som er på trening, skal vente i bur eller annet egnet sted. Dette for å hindre uønsket bjeffing/stress.

· Alle hjelper til med å sette opp og rydde på plass apparater og div. utstyr etter trening, så plassen til enhver tid er ryddig og utstyret bevares lengst mulig i god stand.

· Lek, ballkasting og belønning skal ikke være til sjenanse for andre som trener.

· Hunder med lus, utøy eller smittsom sykdom må holdes borte fra plassen, og alle hunder skal være vaksinert.

· Tisper med løpetid har lov å trene og oppholde seg på plassen, men eier må vise hensyn og holde avstand når andre trener.

· All trening skjer på eget ansvar og alle har ansvar for egen hund.

· Bruk av treningsområdet er kun for medlemmer av Vesterålen og omegn hundeklubb, andre har ikke lov til å trene i/på området vårt uten tillatelse fra styret/treningsansvarlig

Rallylydighet

Info legges ut fortløpende på FB:
Rallylydighetsgruppa- Sortland Hundeklubb

Jakthundgruppa

Ole Andreas Lereim

Begynner gruppe kl. 17.00 til 18.30

Trening for alle hundeeiere

Passer for alle hundeeiere, Trening tilpasset hver enkelt hund og fører. Info legges ut fortløpende på FB:

Viderekomne

Trening for alle hundeeiere.

spørsmål om treningene.

I perioder er det utstillings trening fra

Utstillingstrening

Odd Ivan Olsen

Bytrening fra 18.00 til 18.40
Oppmøte på parkeringsplassen til kulturfabrikken

Hverdagslydighet

Sosialisering, trening med forstyrrelser, og andre momenter som hjelper dere å fungere godt sammen i hverdagen.

Ann Tove Halvorsen

Torsdagene brukes til kurs. Blandt annet valpekurs og unghundkurs.

17.00- 18.30

LP

Konkuranselydighetstrening for de som har mål om å ta bronse merket eller konkurere i lydighet.

Mari Norum

Søndag

Obs. treninger:

Lurt å møte opp i god tid før trening, f.eks. 15-30 min før. Da får man luftet hund, og får også mulighet til å gå noen runder på banen, slik at hund vil være klar til å trene når timen starter opp.

Husk å lufte hunden utenfor banen før trening.

Treninger er til medlemmer av klubben. Dette gjelder også facebook-gruppene.

Det er mulig å komme en gang for å se om dette er noe for deg og din hund, men deretter må du være medlem av Vesterålen og Omegn Hundeklubb. For å bli medlem = "BliMedlem"

NB: Treningen kan bli avlyst/flyttet hvis det ikke er mulig å trene på banen grunnet føre !
Publiseres på facebook gruppen.

Om det blir endringer av tider eller kanselleringer av treningene, blir dette publisert på facebook gruppene til de aktuelle treningene.

Deler av desember og deler av juni/juli måned er det egentrening!

Alle treninger utenom blodspor er på treningsbanen.

For blodsportrening, er oppmøte utenfor klubbhuset.

Vedlagt ligger kart med beskrivelse til treningsbanen og klubbhuset.